Warme Tuin - WZC Ter Meeren

Warme Tuin

Een ‘warme tuin’ is een aangepaste, soms een verhoogde, tuin in een woonzorgcentrum en biedt de kans aan bewoners om buiten actief bezig te zijn, of zelfs gewoon te genieten van het kijken naar de tuinierende mensen. Scholen of verenigingen uit de buurt worden actief betrokken bij de ‘warme tuin’.

Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Bewoners en vrijwilligers die het een al beetje voelden kriebelen, met een stel groene vingers en wat vrije tijd, kwamen op maandag 30 januari 2017 samen voor de startvergadering. Het project krijgt vorm met de steun van Landelijke Gilden en CERA.

Zo ontstaan nieuwe verbindingen tussen de bewoners van Ter Meeren en de buitenwereld – dorpsbewoners, bezoekers, vrijwilligers – op een spontane en laagdrempelige manier. Zo worden bestaande persoonlijke banden en het sociaal weefsel versterkt.

Eind maart werden de plantenbakken geplaatst en met rijke teelaarde gevuld, klaar voor de zaailingen en stekken van kruiden, klein fruit en verse groenten. De bezoekers van het dagcentrum en de vrijwilligers gingen alvast enthousiast aan de slag!

Interesse om mee te komen tuinieren?

Neem contact op met: Hilde Depuydt
E: hilde.depuydt@wznd.be | T: 016/49.81.59

 

Warme Tuin - WZC Ter Meeren  Warme Tuin - WZC Ter Meeren