Nieuwsbrief juli 2018

Beste bewoner,

De maand juni is weer achter ons en tegelijk zit het jaar er al voor de helft op. Tijd vliegt. Maar gelukkig is het ook een moment van ontstressen voor de zovele studenten en ouders die een zware warme blok- en examenperiode achter de rug hebben. Studenten voetballiefhebbers werden naast het warme weer een tweede maal getreiterd in hun studieprogramma met de wereldbeker voetbal. Nu ja, ik denk dat je niet echt een grote voetbalfan hoeft te zijn om mee gezogen te worden in de drukke heisa van zo’n wereldbekerevenement. We zouden als Belgen trots en fier zijn moest het de Rode Duivels lukken om de titel van wereldkampioen mee naar België te brengen. De driekleur zal dan zeker blijven wapperen tot en met de nationale feestdag op 21 juli.

Wie het nog niet moest gemerkt hebben of de verschillende weerberichten gehoord hebben, dan geef ik jullie graag mee dat we warme zomermaanden tegemoet gaan. Het zal voor velen een tijd worden van puffen en blazen ter verkoeling. Daarom zeker alert zijn voor oververhitting. Om dit niet als een onprettige ervaring over ons te laten komen, gaan we samen actief ons intern hitteplan activeren. Jij als bewoner wordt er met regelmaat aan herinnerd dat je voldoende moet drinken, naast de lekkere fris gekoelde drankjes die je worden aangeboden door de zorgmedewerkers en je familie en bezoek. We gaan dit met z’n allen in het oog houden, zodat niemand te felle ongemakken ervaart van die hoge temperaturen. We gaan aandacht schenken aan het dragen van luchtige kleding van katoen of linnen. Polyester geeft een onbehaaglijk gevoel en laat je fel zweten.

Wanneer je buitenkomt, neem dan zeker een zonnehoed mee, smeer je goed in met een hoge zonnefactor en zoek de schaduwplekjes op. Laat na een korte verluchting van je kamer de ramen en gordijnen dicht zodat de warmte buiten blijft. Bewoners gehuisvest in een kamer met zonnewering , laten deze gedurende de dag ook naar beneden. Aangezicht en polsen met regelmaat verfrissen met een nat en koud washandje kan een heel verfrissend gevoel geven. Wellicht kennen jullie zelf ook nog wel enkele tips? Geef ze ons gerust door. We delen ze graag.

Ik wens jullie een fijne zomer toe en begroet jullie graag bij een fris drankje.

Eddy Devolder, dagelijks verantwoordelijke

nieuwsbrief TM juli 2018 – PDF