Nieuwsbrief juli

Beste bewoner

 

Het was echt een maand van hoog zomer, met puffen en zweten, die we achter ons laten. Tegelijk zit het jaar er al voor de helft op. Tijd vliegt. Maar gelukkig is het ook een moment van ontstressen voor de zovele studenten en ouders die een zware oververhitte blok- en examenperiode achter de rug hebben. En mag het al eens iets anders zijn dan voetbal of destijds tennis waar we met z’n allen fier op mochten zijn rond deze tijd? Dan zijn er nu de Belgian Cats! Kennen jullie deze stoere dames? Het is onze nationale trots binnen de basketbalwereld. Ze hebben voor het allereerst een Europese titel en een gouden plak in de wacht gesleept. Wat een prestatie.

 

Het begin van de zomervakantie kondigt zich wat koeler en mogelijk wat natter aan. Een, hopelijk tijdelijke, verfrissing en vochttoediening voor de natuur die er echt al lang naar smacht. Maar niettemin, denk ik dat we toch opnieuw enkele dagen of perioden tegemoet gaan waarbij het voor velen opnieuw een tijd zal worden van puffen en blazen ter verkoeling. Daarom zeker alert zijn voor oververhitting. Om dit niet als een onprettige ervaring over ons te laten komen, blijven we alert en blazen we ons actief intern hitteplan nog niet meteen af. Jij als bewoner zal er met regelmaat aan herinnerd worden dat je voldoende moet drinken, naast de lekkere fris gekoelde drankjes die je worden aangeboden door de zorgmedewerkers, je familie en bezoek. We gaan dit met z’n allen in het oog houden, zodat niemand te felle ongemakken ervaart van die hoge temperaturen. We gaan aandacht schenken aan het dragen van luchtige kleding van katoen of linnen. Polyester geeft een onbehaaglijk gevoel en laat je fel zweten.

 

Wanneer je buitenkomt, neem dan zeker een zonnehoed mee, smeer je goed in met een hoge zonnefactor en zoek de schaduwplekjes op. Laat na een korte verluchting van je kamer de ramen en gordijnen dicht zodat de warmte buiten blijft en ons ventilatie-/koelsysteem zijn werk kan doen. Bij open ramen komt de warmte binnen en kan de verkoelende ventilatie haar werk niet doen. Bewoners gehuisvest in een  kamer met zonnewering , laten deze gedurende dag ook naar beneden. Aangezicht en polsen met regelmaat verfrissen met een nat en koud washandje kan een heel verfrissend gevoel geven. Wellicht kennen jullie zelf ook nog wel enkele tips? Geef ze ons gerust door. We delen ze graag.

Ik wens jullie een fijne zomer toe en begroet jullie graag bij een fris drankje.

 

Eddy Devolder

[nieuwsbrief TM juli 2023] – PDF