Nieuwsbrief april

Beste bewoner

Dagelijks krijgen we nieuwe informatie en te nemen maatregelen betreffende het Coronavirus dat nu al ruim 3 weken ons leven bepaalt. Ons sociaal leven is helemaal ondersteboven gezet. De cafetaria waar jullie samen met jullie kinderen en (achter)kleinkinderen samen een lekker glas konden heffen, lachen en plezier maken is nu gesloten. De gezellige praathoekjes waar er naast een lekkere tas koffie met een koekje of chocolaatje een mooie vinylplaat op de achtergrond draaide, staan er leeg en kil bij. Het is voor iedereen een moeilijke situatie, maar we hebben nu eenmaal geen andere keuze.  We zijn er ons allen zeer goed van bewust dat we de maatregelen strikt moeten respecteren, het is de enige manier om deze situatie beheersbaar te houden. Het is nu dat we moeten volhouden.

Deze maatregelen willen niet zeggen dat er geen manieren zijn om in contact te blijven. Een telefoongesprek of een kaartje betekenen in deze tijden heel veel. Skypen en vensterwuiven worden de nieuwe dagactiviteiten.
Aan gezelligheid willen we zeker niet inboeten. Het leven in de woningen gaat net als voorheen zijn gangetje. Misschien nu al net iets meer met zoete verwennerijen als wafeltjes, koekjes maar ook lekkere en gezonde fruitsalades worden met regelmaat tussen al de drukte aangeboden.

Merken we dat je zelf wat meer moe bent of verkouden, laten we je voor alvast een week op de kamer. We nemen contact op met je huisarts en informeren je familie. We nemen dan alvast de nodige voorzorgsmaatrelegen en komen je met regelmaat begroeten vanop een iets ruimere afstand dan voorheen. De warme omhelzing of schouderaai maken nu plaats voor uitbundig gezwaai en we gebruiken op een speelse manier gebarentaal met de duimen. Want taal is zo belangrijk. Maar achter een masker ons goed verstaanbaar aanhoren is niet evident. Dus is het zwaaien ?, knipogen ?, een OK teken geven ? , …

Veel leesgenot,

Eddy Devolder ?

[nieuwsbrief TM april2020] – PDF