Wonen

Woonzorgcentrum Ter Meeren kiest voor kleinschalig genormaliseerd wonen.

Kleinschalige genormaliseerde woningen

Daar waar een afdeling vroeger bestond uit 25 bewoners werd gekozen voor kleinschalige woningen van 9 tot 15 bewoners.
Het dagelijks leven speelt zich hier af in zo’n gewoon mogelijke en een herkenbare leefomgeving die aansluit op de belevingswereld van de bewoner. Elke woning heeft zijn eigenheid, met een eigen inkom en voordeur met bel. Elke bewoner heeft zijn eigen éénpersoonskamer met sanitaire voorzieningen.

Elke woning is uitgerust met een gezamenlijke woonruimte met een zitruimte en open geïntegreerde keuken, een badkamer en logistieke ruimtes.
De zelfsturende teams in de woningen versterken de woonkwaliteit en de aangeboden zorg. Zo stimuleren we de betrokkenheid tussen medewerker en bewoner en wordt er passend ingespeeld op individuele zorgvragen van de bewoner.

In Ter Meeren gaat veel aandacht naar huiselijkheid

  • De woonruimten en de zithoeken hebben een warme uitstraling. Lichtinval zorgt voor openheid en rust. Dagelijks worden woonruimten, kamers, gangen en sanitaire ruimten met veel zorg door de medewerkers van de logistieke dienst schoongemaakt. Geurtjes krijgen geen kans.
  • Medewerkers van de technische dienst zorgen continu voor het onderhoud van de materialen. Zo blijft alles er nieuw uitzien.
  • De verbindingsgang  is de centrale ontmoetingplaats.  Hier zoeken bewoners en bezoekers elkaar op voor een babbel of gewoon om te kijken naar het komen en gaan van mensen.
  • De landelijke groene omgeving spreekt iedereen aan.  Bewoners en familieleden genieten van een wandeling in het groen of het uitzicht over de Dode Bemde.